Претражи овај блог

понедељак, 17. јул 2017.

Kako je Elen saznala SVINJSKO MESO NIJE DOBRO ZA KONZUMIRANJE?

Večina je upoznata u vezi svinjskog mesa. To nije kvalitetno meso i uzrocnik je mnogi bolesti. Svinja, po Božjem zakonu je nečista životinja.  Izraelci, nisu smjeli jesti to meso. Onaj ko bi jeo to meso, odbacio bi zakon i čistu vjeru. Izaija upozorava na one koji jedu svinjsko meso. Takvi će izgubiti život!

Levitski zakonik 11
7 A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista. 
8 Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one nečiste.`
Izaija 66
17 Oni koji se posvećuju i čiste u vrtovima iza onog jednog u sredini, koji jedu svinjetinu, nečisto i miševe - svi će zajedno izginuti, riječ je Jahvina.


Svinjsko meso možete jesti adventisti:

Elen službeno postaje prorok u 1842 godine. Za to imamo dokaz, iz njeni knjiga.
U 1842. ja sam stalno prisustvovala sastancima drugog dolazak u Portland Maine. Talas nakon talasa od slave koja je obuhvatila mene sve dok moje tijelo nije postalo ukočeno. Ostala sam u ovom stanju tijela i misli dugo vremena.” (Early Writings strana 11 i 12)

Na samom početku, Elen prima vizije i njen Bog odobrava jedenje svinjskog mesa. Da je tako naučavala do kraja svog života. Ja nju ne bi optuživao.
Uistinu, izjave iz grčkog pisma oslobodile su kršćane vezano za hranu. Provjerite sljedeće izjave (Marko 7:14-19; Djela Apostolska 10:10-15; Rimljanima 14:19-20; Kološanima 2:16,17)

Ako Bog zabrani jedenje svinjskog mesa on će obavijestiti skupštinu o tome:
"Ako Bog zahtijeva od svog naroda da se suzdrži od svinjskog mesa, On ce ih osuditi na tom pitanju. On je jednako voljan pokazati njegovoj iskrenoj djeci svoju dužnost, kako bi pokazao svoju dužnost prema pojedincima kad on nije postavio teret svoga djela.  Ako je dužnost Crkve da se suzdrži od svinjskog mesa, Bog će to otkriti na više od dva ili tri. On će naučiti svoju skupstinu njihovoj dužnosti." (Testimonies, Volume 1, p.206)
Provjeri izvor ovde
http://text.egwwritings.org/publication.php…

Svinjsko meso je dobro i kalorično za jačanje ljudske snage
"Oni koji rade s svojim rukama moraju hraniti svoju snagu za obavljanje tog posla, i onih koji rade u riječi i naukama mora hraniti svoju snagu. Oni trebali bi jesti hranjivu hranu i hranu za jacanje, da ojačaju svoju snagu. Vidjela sam vase mišljenje o svinjskom mesu to vam ne bi nanijelo štetu ako to imate za sebe; ali po vašem sudu i mišljenju ovo pitanje postavljate kao test.
(Testimonies, Volume 1, pp.206,207)


Elen je ukoravala ljude, koji nisu željeli jesti svinjsko meso.

Jedna od tih porodica je bila Curtis u Iowi. Nakon nekog vremena, Elen je posjetila Jacksonovom zdravstvenom institutu u New Yorku. Tamo se informirati vezano za svinjsko meso. Inače, taj institut je u njeno vrijeme zagovarao vegetarijanstvo. Nakon te posjet, promijenila je mišljenje vezano za svinjsko meso i druge stvari. Vjerojatno je informirala svog Boga, da i on bude u toku s zdrastvenim institutom. Tako se i zbilo. Bog šalje novu viziju u vezi svinjskog mesa.
Zabranjuje se jedenje svinjskog mesa
"Nikada ne bi trebao jedan zalogaj svinjskog mesa biti stavljen na vaš stol." (Testimonies, Volume 2, p.3).
http://ellenwhite.org/content/file/pork-and-ellen-g-white




Ovo je očiti dokaz, Elen nije bila nadahnuti prorok. 
Bog Yahwe nikada ne objavi nešto, a poslije shvati napravio je grešku (Malahija 3:6).

Ako Bog uči od ljudi i uskladu s time donosi odluke. Onda, on nije Bog već smrtni čovjek!

Нема коментара:

Постави коментар